Hyster Nijmegen onderzoekt ongeluk met heftruck zelf

Hyster Nijmegen onderzoekt ongeluk met heftruck zelf
23 september 2016
Nijmegen
http://www.gelderlander.nl/default/hyster-nijmegen-onderzoekt-ongeluk-met-heftruck-zelf~a2745c62/

Dinsdag 20 september is er een 24-jarige bestuurder met zijn heftruck gekanteld op het terrein van de Nijmeegse heftruckproducent Hyster. Deze man heeft gelukkig slechts wat lichte verwondingen er aan overgehouden. Directeur Peter van Sommeren van Hyster zegt: „Hij is alweer op het werk geweest voor een bak koffie. Daarna is hij naar huis gegaan, hij heeft spierpijn”. De heftruck is gekanteld toen hij een zeecontainer aan het vervoeren was. „We hebben een team samengesteld dat dat gaat onderzoeken. We hebben een fulltime veiligheidsman die daarin het voortouw heeft. Veiligheid heeft een hoge prioriteit, dat staat voorop.”

Grote impact

Er werken 575 medewerkers bij het bedrijf en de impact is groot. Veel werknemers denken terug aan de zomer van 2013. Toen vond het bedrijfsongeval plaats waarbij een 34-jarige medewerker om is gekomen. Van Sommeren: „Na dat ongeval hebben we veiligheidsmaatregelen genomen op en rond het testterrein. Zo is de toegangsbevoegdheid tot het terrein strenger. Verder is de manoeuvreerruimte voor chauffeurs ruimer.”

Op 20 september zijn na het ongeluk ambulance, politie en brandweer gealarmeerd. Het werk is bij iedereen stilgelegd en iedereen is op de hoogte gebracht van wat er is gebeurd.